top of page

רכישה של דירה חדשה הינה הצעד כלכלי המשמעותי ביותר בחייהם של רוב האנשים. למרות זאת, רוכשים רבים לא נערכים כראוי לצעד זה, ועוברים תלאות רבות בדרך לדירה הנכספת, שבסופם מסתבר להם כי הוציאו על רכישת הדירה סכומים גבוהים מהרבה מאלה שהתכוונו. אז הנה רשימה של ההוצאות המרכזיות שצפויות לכם כאשר אתם מחליטים לרכוש דירה חדשה:

 

עורך דין

שכר הטרחה של עורך דין מטעמכם שיטפל עסקה עשוי לנוע בין 0.25% ל- 0.75% ממחיר הדירה (ללא מע"מ), ובעת רכישת דירה מקבלן מצטרף לכך גם שכר טרחה שיש לשלם לעורך הדין של הקבלן, אשר יטפל עבורכם ברישום הזכויות בדירה.

 

דמי תיווך

במציאות השוררת כיום בשוק, אם רכשתם דירת יד שניה, סביר להניח שעשיתם זאת באמצעות מתווך. במקרה כזה, תידרשו לשלם דמי תיווך בשיעור שעליו סיכמתם מראש עם המתווך, ושבדרך כלל נע בין 1.5% ל- 2% ממחיר הדירה (ללא מע"מ).

 

שיפוצים והתאמות

אפילו אם הדירה שאתם רוכשים זקוקה לריענון קל בלבד, חובה עליכם להכניס זאת לתחשיב הכולל שלכם. בוודאי שזה המצב כאשר צפוי לכם שיפוץ מסיבי ורכישת ריהוט רב לדירה.

 

מס רכישה

בדקו היטב האם צפוי לחול מס רכישה בגין רכישת הדירה. מדרגות המס ושיעורי המס משתנים מעת לעת, אך מדובר בסכומים ניכרים.

 

הצמדת מחיר הדירה

במקרה של רכישת דירה מקבלן, הסכומים שתידרשו לשלם בעתיד לקבלן אך טרם שולמו לו – יוצמדו למדד תשומות הבניה או למדד המחירים לצרכן. לכן, יש לקחת בחשבון שהתשלומים שתשלמו בסופו של דבר לקבלן יהיו גבוהים יותר מאלה שתכננתם.

 

אגרות שונות

רכישת דירה כרוכה בפניה לרשויות לצורך רישום הזכויות, רישום עיקולים ומשכנתאות ועוד, וכל אלה כרוכים בתשלום של אגרות. לא מדובר בסכומים גבוהים בהכרח, אבל עדיין צריך להיערך לכך.

 

עמלות משכנתא

סביר להניח שלצורך רכישת הדירה בכוונתכם ליטול הלוואת משכנתא, הכרוכה גם היא בעמלות שונות – עמלת פתיחת תיק, תשלום לשמאי מטעם הבנק, תשלום לנוטריון עבור אישור מסמכים ועוד.

 

כמו שאתם רואים, רכישת דירה חדשה מחייבת תכנון קפדני. העצה שלנו היא לנהל מחברת מסודרת, שבה תרשמו בפירוט את ההוצאות הנלוות השונות שצפויות לכם, שעשויות להסתכם בעשרות אלפי ₪.


 

bottom of page