top of page

אתם בוודאי מתרגשים לקראת רכישת הדירה החדשה שלכם מקבלן, אבל עם כל ההתרגשות חשוב שתזכרו שמדובר בצעד משמעותי שאתם חייבים להיכנס אליו כשבפניכם מידע מהותי. הכנו בשבילכם מדריך לרכישת דירה מקבלן:

 

קבלן רשום בלבד

במדינת ישראל קיים פנקס קבלנים, שבו נרשמים הקבלנים, העבודות שהם רשאים לבצע וההיקף הכספי של הפרויקטים שהם יכולים להקים. חשוב לברר נקודה זו עם הקבלן שלכם כבר בשלבים מוקדמים של המשא ומתן. קבלן שאינו רשום בפנקס הקבלנים – יש סיבה לכך, ואתם לא רוצים להיות אלה שמגלים אותה לאחר שהשקעתם כספים רבים בפרויקט.

 

הסביבה

בררו היטב פרטים לגבי הסביבה שבה בונה הקבלן – האם היא מתאימה לצרכים שלכם מבחינת שירותים בסיסיים (תחבורה, גני ילדים, בתי ספר, חנויות ועוד)? האם ידוע לכם מה התוכניות של העיריה לגבי השטחים הסמוכים לבניין? (בוודאי תרצו לדעת מראש שעומדים לסלול כביש רועש חדש ליד).

 

הזכויות

כדאי מאוד לברר מהן הזכויות של הקבלן במגרש שעליו הוא עומד לבנות, והאם קיבל כבר היתר בניה מתאים לשם הקמת הבניין.

 

זיכרון דברים

עליכם להיות ערים לכך שחתימת זיכרון דברים מהווה חתימה על הסכם מחייב ביניכם לבין הקבלן. לכן, תתייחסו לזיכרון הדברים כאילו היה הסכם הרכישה, על כל המשתמע מכך.

 

ייצוג משפטי

רכישת דירה מקבלן הינה אחת מן העסקאות הגדולות והיקרות ביותר שאליהן תיכנסו בחיים שלכם, ולכן כדאי מאוד להתייחס לכך במלוא הרצינות, ולהיעזר בשירותים מקצועיים של עורך דין העוסק בתחום הנדל"ן והמקרקעין, אשר ייצג אתכם במשא ומתן לרכישת הדירה. רוכשים רבים סבורים בשגגה שעורך הדין של הקבלן מייצג גם אותם בעסקה, אך למעשה ייצוג זה הינו אך ורק לצורך רישום הזכויות בדירה. הוא אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עצמאי שלכם.

 

משא ומתן

זכרו שהמשא ומתן עם הקבלן אינו מתמצה במחיר הדירה הנרכשת בלבד. תנו משקל גם לגורמים חשובים נוספים, כמו למשל שינויים בדירה עצמה ושיפורים במפרט הטכני. קחו בחשבון שלעתים עדיף לוותר על הוזלה מסוימת במחיר הדירה, בתמורה לשדרוג של התוספות השונות שמעניק הקבלן.

bottom of page